Flört, folytatás és sok talán

 2010.07.31. 00:47

Ha a szerelem komoly dolog, akkor a flört a ˝lájtos˝ változata. Attól élvezetes, hogy kockázat nélkül játszhatunk a tűzzel, attól izgalmas, hogy mégiscsak benne van az igazi megtalálását ígérő, talán nagy lángra lobbantó szikra is.

A hölgy az oroszlánok közé ejtette kesztyűjét, a lovag utánavetette magát. Az ilyen apró momentum a férfi áldozatkészségét jelzi. Siker esetén boldogsághormonok szabadulnak fel mindkét nem szervezetében és a teljesítőképesség megsokszorozódik. Középkori példával így modellezhetjük a flörtölést, ám még érdekesebb lehet a netovábbja és az esetleges hogyan továbbja, azaz hogy meddig érdemes egy ilyen játékba belemenni és mikor válhat komollyá.

Pajkos összekacsintás

Szakmai szemmel a flört nem más, mint elsősorban metakommunikációs módon történő pajkos összekacsintás, pillanatnyi összehangolódás. Dr. Feller Gábor pszichiáter szerint nem értékelhető sem jó, sem rossz dologként. Magyarázata alapján ugyanis eredendően nem tudatos jelenség. A személyiségre jellemző tulajdonság, hasonlóan a vérmérséklethez, a befelé vagy kifelé forduló típusjellemzőkhöz. S mint minden személyiségvonás, akkor válik problémává, ha túlságosan tért nyer. Hiánya nem kóros, akkor viszont meglehetősen unalmassá válhat az ember.

A teljes cikket elolvashatod itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://tola.blog.hu/api/trackback/id/tr52188378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása