Balatoni csobbanási kisokoska

 2010.07.25. 20:09

Picit segítünk a kicsit feledékenyeknek, az utolsó pillanatban kapkodóknak, a szétszórtaknak, a csomagoló antitalentumoknak és úgy egyáltalán, mindenki másnak is ajánljuk kisokosunkat: hogy egy balatoni leruccanáshoz mit vigyünk magunkkal FELTÉTLENÜL, és mi az ami tutira FELESLEGES???

Ha akadt pár nap, s még a csúnya kezdettel startoló nyár is a kezünkre játszik, akár 37 fokkal kecsegtet, nosza használjuk ki, megfizethető árakkal, megfelelő színvonalú szolgáltatásokkal vár a magyar tenger, 
és csábít vele a távolságból eredő dupla kikapcsolódás-feeling, 
szóval: irány a Balaton.

Szállást lefoglalni: mi sem egyszerűbb. Net: szallas.hu, település, igény bepötyögése és már gördül is le a választék. Tényleg csak pénztárca kérdése milyet választunk. A panzióár reggelivel kétágyas, erkélyes, légkondis szobában 6 ezer per fő. Ettől lefelé és persze fölfelé is akad természetesen megoldás... Lényeges még a parttól, esetleg belvárostól élelmiszerbolttól való méterek száma, ezeket is ellenőrizzük le.
(Jó tanács: a partig 800 méter, nem egyenlő este a szállodáig 800 méterrel :)), aki punnyadt már 10 órát a napon, lángostól eltelve, úszástól és egyéb kötelező vízi marháskodásoktól leamortizálódva, az érti ezt gondolom...)

Parkolás: kizárt dolog, hogy 11 óra után ingyen parkolóban, pláne hétvégén találunk helyet, okosabb és sokat spórolhatunk vele, ha a szállásunknál őrzött helyen "lelakatoljuk" a kocsit és a továbbiakban a lábunkat fárasztjuk. Belefér... Amúgy is a légkondi előnyét nem tudnánk  a rövid szakaszon élvezni, árnyékos pakoló pedig, na az nincs, a pokol hőfokát meg a 8-10 órát napon álló autó belső hőmérséklete alapján kalibrálják.

Strand: konkrétan Balatonfüredi árakból kiindulva, az egymás melletti strandbejáratok a Tagore sétány felől nézve őket: 820, 400, 550. Szóval százasokban mérhető pár méter, ergó a lustaságunk. A strandok pedig ugyan azt nyújtják mind: zöld gyep, néhol földes területekkel (fűmagra várva), egymás hegyén-hátán büfék, éttermek, vattacukros, fagyis, kürtős-kalácsos, kukoricás, jégkrémes, koktél bár. E tekintetben panaszra okunk nem lehet.

Az árak megfizethetőek: Győrben sem olcsóbb szinte semelyik enni-innivaló sem.
Öltözők, mosdók, orvosi segélyhely, (vízi)mentőszolgálat, őrző-védő emberke is emeli a színvonalat.

A gyerekeknek játszótérrel, csúszdával és külön medencével, másutt (plusz pénzért) kalandparkkal kedveskednek.

Este: széles a választék esti programokból is; koncertek, retro diszkó, de maga a csodás esti móló-séta, a városi nyaraló-forgatag, utcai árusok sokasága, meg néhány múltszázadi hangulatot itt tartó rajzoló vagy karikatúrista... kell ennél több?

Van: remek hangulatú kocsmák, és persze az éjszakai füdőzés...
Ezek adottak, s ha még a fantáziánkat is belevisszük a programtervezésbe...

Szúnyogok: hát igen, a Balatonon sincs kevesebb, mint itthon. Este csajok hosszú naci, vagy szoknya, srácoknak szintúgy, mármint a nadrág, mert különben elrontják vérszívóék a kedvünk felét...

Pénz: említettük megfizethető a Balaton, de sok kicsi sokra megy mondják ugyebár, és milyen igaz... Mert óránként kell a hideg ital és aki hűtőtáska nélkül érkezik, az oda is megy rendelni valamit, így aztán spórolni nem tudunk ezen az úton (sem), erre senki ne számítson.
Ami a "szuvenyír"-választékot illeti, hát arra nem érdemes pénzt kiszórni: Made in China szinte minden Balaton feliratos emlék... ühüm-ühüm... talán mégse ugye... és nem is olcsóak!

Csomagolás: mit ne hagyj otthon kisokos a teljesség igénye nélkül:
pénz(1), pénz(2), bankkártya, üdülési csekk, fürdőruha, törölköző, naptej, leégésre habspray, dezodor, tusfürdő, fésű, fogkefe-fogkrém, csajok: hajlakk, szemceruza, szájfény bőven elég, pléd, hűtőtáska, ventilátor(?), mobiltöltő, mobil, szúnyogok elleni háborúhoz fegyver és pajzs, váltás ruha, kényelmes cipő-papucs, ragtapasz(!), gyógyszerek: fej-, has-, gyomorfájásra és étcsoki, fogamzásgátló, óvszer...

És amit nyugodtad otthon hagyhatsz, mert felesleges, vagy egyszerűen vétek, ezért tilos magaddal vinni: munka(!), gondok, laptop, hajszárító, sok ruha, elegáns ruha, kényelmetlen (divatos) cipő, tollasütő (na ennyi hely nincs parlagon sehol), krémpúder, sminkkészlet, parfüm, hétre való élelmiszercsomag, több üveg üdítő és alkohol: egyrészt felmelegszenek és másrészt úgyis kevés lesz...

A bejegyzés trackback címe:

https://tola.blog.hu/api/trackback/id/tr432175368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása